lauantai 29. syyskuuta 2012

Hajujälki

Ostin I:lle työmatkalta Hugo Bossin edt:n (käytin juuri monta minuuttia oikean termin tarkistamiseen, koska en uskonut partaveteen, tai after shaveen...Onneksi edt pelastaa, koska en vieläkään tiedä litkulle varmasti oikeaa nimeä.). Mietiskelin lentokenttämyymälässä, että minkä näistä tuoksuista valitsisi ilman mitään ikäviä tuoksumielleyhtymiä. Nenä alkoi olla tukossa kaikesta nuuskimisesta. Ja naureskelin mielessäni, että I kuvittelee mun touhunneen työmatkalla jotain aivan muuta, kuin töitä, koska haisen niin kovin miehekkäälle.. Sitten törmäsin pulloon, joka sopi I:lle, kuin Alma kainaloon, ja nuuskaisin sisältöä. Se oli siinä.

I oli iloinen tuliaisestaan, ja pakkaus oli ruokapöydälle illan ajan. Mitä enemmän katselin laatikkoa, sitä enemmän se muistutti minua jostain. Enemmän, ja enemmän se alkoi näyttää tutulta, ja I:n kaulaa nuuskiessani alkoi vaikuttaa siltä, että en ole nuuskimassa sitä ensimmäistä kertaa jonkun iholta.

Sitten muistin nähneeni pullon omassa peilikaapissani, omien pullojeni vieressä, siinä hammasharjoista seuraavalla hyllyllä. Tätä entinen avomieheni käytti.

Muistikuvat eivät kerro, että ostinko tuon entiselle avomiehelleni itse, vai oliko se sillä joskus suhteen alussa. Aika jännää huomata, että jotkut tuoksut ne vain jaksaa miellyttää vuosienkin jälkeen.

1 kommentti:

  1. Mulla on tosi hyvä "hajujälki" ihmisistä, ja muistan vieläkin miltä eräs mies, jonka kanssa lyhyen aikaa seurustelin, tuoksuu. Ja jos tuota samaa tuoksua tulee jossain vastaan menee multa vieläkin jalat ihan veteläksi :)

    VastaaPoista