keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Lupaus

Eilen tajusin illalla, että kuinka karmeassa kunnossa kasvojeni iho on. "Kuin haulikolla ammuttu" kuvaa toista puolta naamastani nyt. Ei tämä iho ole sitten teini-iän ikinä ollutkaan perfect, mutta nyt tämä on karseampi kuin vuosikausiin.

Ihotautilääkäriä olen suunnitellut jo pidempään, mutta ensin voisi ihan aikuisten oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni, ja tehdä ravintoremontin. Kaunis iho kasvoissa on kuitenkin aina käyntikortti, ja tälläinen ongelmanaama ei kyllä anna kovin huoliteltua kuvaa, vaikka pidän itsestäni huolta ja meikkaan. En nyt sano, että ravintoni on ihan retuperällä, mutta aina voisi lisätä enemmän vihanneksia, ja hedelmiä sapuskaan, ja jättää ne pakastepizzat, ja pussikeitot kauppaan. Niissä on aina lisäaineita, mitkä eivät varmasti tee ainakaan hyvää kropalle. Yritin miettiä, että voisiko tämä hetkinen ihokriisi johtua ravinnosta...Yritän järjestelmällisesti uskotella itselleni, että syön tosi terveellisesti. Joo, kolme pakastepizzaa, lukematon määrä pussikeittoja, muffinseja, kahdeksan paketti sellaisia suklaaneliöitä, paketti digestive keksejä, ah, ja kaksi pussia nuudeleita...Ja missäs ne vihannekset oli? No söin töissä monena päivänä ison salaatin, ja kilon luumuja, mutta kyllä tuossa olisi parannettavaa. Kun on sinkku, niin ei jaksa oikein vain itselleen alkaa iltamyöhään kokkailemaan. Nyt olis vissiin aika jaksaa. Vihreää teetä kitusiin, ja parsakaali hyörystymään, ja bansku poskeen.

Olen kokeillut myös vaikka mitä kosmetiikkasarjoja. On käyty läpi Vichyt, Acot, Louis Widmerit, Body Shop, Roc, L'oreal clearline, Korres...etc. Ei tähän auta mikään. Viime talvena sai vähän tolkkua ihan vaan apteekin A-vitamiinivoiteella, ja saippuattomalla pesuaineella. Olen käyttänyt akneihon aineita, todennut ne välillä liian kuivattaviksi, siirtynyt herkän, ja kuivan iho aineisiin, sitten lärvi kiiltää niin, että harakka vie, muttei ainakaan naamaa kiristä. Nyt siirryin kalliista aineista taas comboon saippuaton pesuaine, Vichyn normaderm päivävoiteena, ja yöksi apteekin A:ta.

Tosi kiva, kun tämä repes just nyt, ettei tätä varmasi saa perjantaihin mennessä mihinkään kuntoon..Ja tämä vaikuttaa itsetuntoon. Meikillä saan itseni tosi sieväksi, mutta kyllä epätasainen iho syö naista. Epäilen, että taustalla on paljon hormonaalistakin ongelmaa, koska iho ei varsinaisesti parannu koskaan. Se on hikiseen yhden viikon suht hyvännäköinen kuukausdessa. Ruoka-asioita voi aina parantaa, mutta eri naama-aineet ovt yhtä tyhjän kanssa, jos ongelma tulee hormoneista (ja/ehkä ravinnosta).

Vähän erilainen postaus...Toivottavasti ei haittaa. Olen vaan tosi turhautunut, ja pettynyt itseeni nyt. Ja edelleen olen ihan turha. En ole saanut tehtyä sitä mitä piti tänä aamuna saada tehtyä. Olen jotenkin jumissa itseni kanssa. Pitäs varmaan aloittaa joku uusi harrastus..

Tule jo perjantai!

2 kommenttia:

  1. Hei tuli ihan off topic kysymys, mutta kun minäkin löysin blogisi ht.netin kautta, niin onko sinullakin jotain ravi tai ratsastustaustaa? :)

    VastaaPoista
  2. Nyt en ole pariin vuoteen harrastanut aktiivisesti, mutta veri kyllä vetäisi takaisin hevosten pariin. Aika, ja raha ovat suurin este. Käyn kyllä ratsastamassa, kun kaikki palikat osuu paikoilleen. Minulla oli oma hevonen 13 vuotta.

    VastaaPoista